Gedachtenpost van meneer Beer

Meneer beer en zijn neef denken aan elkaar via gedachtenpost!

Gedachtenpost, dat lijkt een beetje op flessenpost. Vroeger gooiden we een fles in de rivier of in de zee met een briefje erin. We gingen er dan van uit dat er ergens aan de andere kant van de wereld iemand ooit die brief ging vinden en een boodschapje terugsturen……

Nu is er ook gedachtenpost. Post die we positief kunnen versturen. De intentie ofwel gedachte die we in ons hoofd zetten, sturen we door naar onzelf, de wereld of iemand die het nodig heeft.

Sta vandaag op en bedenk positieve dingen. Een voorbeeld: ‘Vandaag zie ik de zon schijnen’. ‘Ik geniet vandaag van deze mooie dag’. ‘Ik ben lief voor mijn broer of zus’. ‘Ik help mijn ouders’. ‘Ik probeer ook al vind ik het moeilijk’.

Vanavond voor het slapen gaan, kun je dan terugkijken naar je dag en in bijvoorbeeld een dagboekje bijhouden hoe het is gegaan. En voor morgen wil je natuurlijk ook veel posititeit, dus ga je slapen met dankbaarheid te uiten voor vandaag. Wat is er gebeurd waar je dank je wel tegen wilt zeggen. Bijvoorbeeld: ‘Dank je wel voor veel speeltijd, voor het lekkere eten, voor de gezelligheid, voor de kleurpotloden, voor de zon, voor…….

Scroll naar boven
Scroll naar top