Workshop ‘Calm is your superpower’ zaterdag 4/04/2020 om 10u

Hoe kunnen wij rustig blijven in deze onzekere periode? Tijdens deze workshop reik ik jullie tools aan om thuis aan de slag te gaan. Door middel van ademhalingsoefeningen en zachte bewegingen maken wij contact met onszelf heel diep van binnen.

Ik combineer ademtherapie met yogahoudingen. Wij gaan van intensieve oefeningen naar minder intensieve oefeningen. De magie zit in het navoelen en wij sluiten af met een creatieve therapie oefening.

Wanneer we stress hebben kunnen we maar lastig ontspannen. Vechten of vluchten. Dat is waar onze stressreactie eigenlijk voor bedoeld is. 

Een serie fysiologische veranderingen die ons voorbereiden op gevaar en dreiging. De hartslag, bloeddruk, ademhaling en spierspanning nemen toe, de spijsvertering vertraagt en de pupillen worden wijder. Deze stressreactie is nuttig als je plotseling moet remmen op de snelweg omdat er voor je een ongeluk gebeurt. Maar zolang de geest zich bedreigd voelt (door bijvoorbeeld deadlines, financiële zorgen of relatieproblemen), blijft het lichaam in een toestand van verhoogde paraatheid. De chronische stress tast het afweersysteem aan en brengt ons uit balans.

Maar wat kun je doen als alles rond jou uit balans geraakt? In plaats van je naar buiten te richten en de alomtegenwoordige angst in de samenleving te accepteren, kies je ervoor om je op je eigen waarheid te concentreren. Je vertrouwt niet op de acties van anderen of je omstandigheden om de bron van je geluk en rust te zijn. In plaats daarvan luister je naar je innerlijke waarheid en laat je je intuïtie je leiden.

Kalm zijn is een superkracht. Om je vaardigheden te ontwikkelen, concentreer je je op een dagelijkse meditatie of zelfzorg-routine om ervoor te zorgen dat je elke dag de tijd neemt om stilte te vinden en om je af te stemmen op je innerlijke
waarheid. Tijdens deze workshop leren wij onszelf kennen en stellen een dagelijkse zelfzorg-routine op en ontvang je een kant en klare dagelijkse meditatie om thuis toe te passen.

Wat heb je nodig?

  • Yogamat
  • Yogadeken
  • Kussens
  • optioneel: Yogablok
  • A4 papier
  • Stiften in verschillende kleuren

“You are the unchanging manifesting as the changefulness”  – Mooji

days
hours
minutes
seconds

Details

Hosted By:
Start: April 4, 2020 @ 10:00 am
Duration: 90
Timezone: Europe/Brussels

Note: Countdown time is shown based on your local timezone.