Vrijheid

En dan is daar vrijheid! De eerste officiële lesdag voor onze kleuters op school en donderdag ook voor Jasper voor 4 latijn (toch 3 hele dagen mag hij gaan de komende weken).

Nu ineens voelt dan de laatste vrije dag aan als 30 augustus…… De dag voor we allemaal weer terug naar school mogen. Toevallig was 1 juni 2020 ook de eerste dag dat we bij oma Nederland op bezoek mochten. Wat een vrijheid om haar weer te mogen zien! En laat oma nu net op 10 minuten van de Loonse en Drunense duinen wonen. Op de terugweg zijn we gepasseerd. Het was er zalig! Echt bijna geen kat te zien. De terrassen gingen gisteren ook open in Nederland en die liggen niet aan deze ingang van de duinen. We wandelden dus op ons gemak naar de duinen, kozen een plek voor onze plaid te leggen en toen gingen de meiden er vandoor!

Spelen, zandengeltjes maken, hun mooie witte schoenen telkens opnieuw verstoppen onder het zand en maar zoeken! Wat is het dan heerlijk om een tweeling te hebben. Ze spelen met elkaar en ik kon gewoon genieten van het prachtige uitzicht van deze natuur die ik af en toe zo mis. Tijd om bij te tanken aan de zon, de bomen en de stilte!

Hoe voelt de vrijheid voor jullie aan nu we langzaam steeds meer vrijheden terug krijgen? Kun je daar nog van genieten of is er nu al druk van het werk? Ik zelf zit in een 3 dubbele spagaat met deze mooie online samenwerking, mijn eigen yogastudio en morgen de start voor mij van terug werken bij de Ziekenhuisschool in Gent, deze maand fulltime. En toch ervaar ik vrijheid. Wel veel werk, maar zoveel kansen, zoveel leuke nieuwe momenten met collega’s en leerlingen, de natuur rondom mijn werkplek, de vrijheid om weer te pendelen zonder de kinderen de hele dag om me heen.

En dan morgen krijgen we misschien ook duidelijkheid en nog meer vrijheid rond de yogastudio opstart, mag het wel of niet, is het te combineren met alle regels om kampen te geven, we gaan wel zien.

De vrijheid heb ik ook gekregen dankzij mijn samenwerking met een aantal mooie powervrouwen op dit platform. We bouwen samen een super gaaf concept uit wat eerdaags online staat. En dan is er op die manier ook vrijheid, want het is een gedeelde visie, we dragen allemaal ons steentje bij aan het welbevinden van volwassenen en kinderen. We dragen samen onze visie verder uit, werken achter de schermen aan een duidelijke structuur en mooi aanbod voor jullie. En daardoor is er vrijheid om te veranderen. Want als je samenwerkt, ligt niet alle verantwoordelijkheid en taken op jouw schouders alleen.

Ik hoop dat jullie de komende tijd ook op een of andere manier een verlichting en vrijheid gaan voelen. Doordat de scholen openen en de kinderen weer mogen leren van de leerkrachten of in de opvang mogen spelen dankzij de geweldige opvangjuffen en meesters. Dat de ouders of familieleden weer mogen bijdragen aan op een of andere manier met jou in contact zijn en daardoor jouw luisterend oor of steun en toeverlaat. Dat je op het terras of in sportomgeving mag ventileren en genieten met elkaar. Of dat je terug op je werkplek mag genieten van de werk, klanten en collega’s. Ook voor alle zorgverleners en helden hoop ik dat er nu wat meer rust komt nu de curve de 0 lijn lijkt te halen. Dat je nu rust krijgt en juist niemand om je heen en mag bijtanken van de zon en mogelijk ons nieuwe aanbod ontdekt:).

En dat je mag vieren dat we leven, in vrijheid en zonder die gekke toestanden zoals in Amerika!

Een vrije groet, Daphne

” AS I WALKED OUT THE DOOR TOWARDS THE GATE THAT WOULD LEAD TO MY FREEDOM,

I KNEW IF I DIDN’T LEAVE MY BITTERNESS AND HATRED BEHIND, I’D STILL BE IN PRISON”

* NELSON MANDELA *

Laat een reactie achter

Scroll naar top