Kindermassage

  • Een mooie manier om te verbinden en te ontspannen is kindermassage. Hierbij eerst de voorwaarden:** Vraag altijd toestemming of je aan de persoon mag komen. Zitten kinderen in een lange rij achter elkaar start als volgt:
  • Leg je handen op de schouders van de persoon voor je. Vraag dan aan de persoon of het goed is dat je op het hoofd en de rug (tot de broekriem/begin broek) mag tekenen/masseren. De kledij blijft natuurlijk aan!
  • Wacht op het antwoord. Geeft een kind aan niet mee te willen doen, of bijvoorbeeld enkel zelf te willen masseren en niet gemasseerd te willen worden, dan kan hij/zij achteraan de rij gaan zitten.
  • Geef instructies over hard/zacht duwen/masseren/tekenen. Het mag geen pijn doen. Het kan wel kriebelen op de rug. Behandel de persoon voor je zoals je zelf ook behandeld wilt worden!
  • Spreek een stopteken/stopsignaal af.
  • Zorg dat de kinderen met hun gezicht jouw instructies kunnen zien.

Vaak hebben de kinderen veel plezier in deze oefening. Is het hilarisch of ontspannend. Merk op als kinderen anders reageren. Dan geef je hen een andere rol of taak (timing, verhaal verzinnen, handbeweging bedenken, etc..). Ze kunnen ook op zichzelf (op de benen) tekenen.

Gebruik je fantasie. Je kunt ieder thema of onderwerp uitbeelden in massage. Je kunt leerstof uitleggen, een ontspanningsverhaal vertellen, een massagekaartjes van Helen Purperhart erbij nemen of net wat je wilt.

Voorbeelden van massageverhalen:

Pannenkoeken bakken: teken een mengkom op de rug, sla een ei kapot slaan op hoofd (let op, niet letterlijk op hoofd slaan, maar er net boven met geluid maken), voeg sliertjes melk, poeder bloem en suiker toe (geef ieder ingredient een andere handbeweging). Klontje boter in de pan, en pannenkoekbeslag erin (wrijf in rondjes over de rug met vlakke hand). bakken = warmte blazen door kokertje maken van de hand en daardoor warme lucht blazen recht op de rug (dus je buigt met gezicht naar voren richting rug). Daarna pannenkoek versieren met partjes appel (halve maantjes), hartig beleg (champignons (duimdruk), kaas (tikkelen met alle vingers op de rug)). Snij daarna de pannenkoek in partjes of rol het op en eet op (knijpbeweging op rug).

Zon, Maan, Sterren: Verzin een verhaal over de lucht, wrijf met beide handen over de rug, som kleuren op, net wat je wilt aanbieden. De zon tekenen met stralende zonnenstralen. Halve maan hoog in de lucht. Sterren tekenen, sterrenbeelden, verbinding maken tussen de sterren. Weerbericht: Regen, storm, bliksem, regenboog, wolken, zon, Iedere weersomstandigheid uitbeelden met aparte beweging, geluid zelf maken, eventueel een leuk muziekje of achtergrond geluiden.

Muziekeffecten kun je vinden via: Dr.Sound Effects op Spotify. Je kunt echt ieder geluid wat je zoekt vinden en opzetten.

Scroll naar top