Invalshoeken van Yoga

Doordat yoga je sterker maakt in de verschillende lagen is het voor ons een tool, een techniek om door te geven aan iedereen die geïnteresseerd is. Het biedt technieken voor  een gezonde geest in een gezond lichaam. Voor kinderen is het mogelijk om een speelsere versie van yoga te ervaren met hetzelfde resultaat.

Yoga is een manier om basisbehoeften mee te stillen, dus kunnen we zien als een onderdeel van de economie (huishoudkunde)! Voor jong en oud, toegankelijk gemaakt via deze website op een hele praktische manier. Gebruik het daarom niet enkel voor jezelf. Inspireer anderen met de kennis die we doorgeven, door het zelf te doorleven en zo een voorbeeld te zijn voor anderen.

Yoga kun je zien als sport of ontspanning in vrije tijd. De lichamelijke oefeningen helpen de spieren te versterken, het bindweefsel flexibel te maken en het zenuwstelsel te ontspannen.

Yoga brengt evenwicht. Je leert ademhalen en in balans komen. Het leert je stil te staan bij je je lichaam, gedachten en emoties en brengt bewustzijn.

Yoga is een vorm van ontwikkeling. Zoals bij veel opleidingen wordt je middels ervaring bewust gemaakt van je huidige situatie. Daarna volgt didactische informatie zodat je zelf op zoek gaat naar hoe je jouw gezondheid op diverse manieren kan verbeteren.  

Yoga is een manier om te kanaliseren. In momenten van verdriet en blijdschap, bij moeilijke momenten als overlijden, scheiding of ziekte kan yoga je terug in het heden brengen en kun je het gebruiken als ‘medicijn’. Natuurlijk zien we dit als een aanvulling op de medische wetenschap en niet als vervanging! Blijf trouw aan je medicatie en raadpleeg altijd eerst je arts of je in jouw situatie yoga zou doen (zie ook contra-indicaties).  

Je kunt yoga zien als filosofie, religie of als een manier van leven. Het leert ons dankbaar te zijn, te accepteren dat wat er is en geeft hoop en kracht.

Hoofdstuk inhoud
0% voltooid 0/2 stappen
Scroll naar top