De visionair drager van een wensbeeld

Alles dat ooit door de mens gecreëerd is eerst gefantaseerd. Wat overigens niet betekent dat alles wat door de mens is gevisualiseerd ook daadwerkelijk gerealiseerd is. Verbeelden is geen toveren. De architect zit niet geconcentreerd voor zijn ontwerp te wachten tot het getekende gebouw uit de lucht komt vallen.  

Toch ben je niet alleen de creatieve ontwerper van een wensbeeld, de scheppende bemiddelaar tussen hemel en aarde. Je bent ook de drager van het ontworpen wensbeeld. Verbeelden betekent behalve ontwerpen en in beeld brengen van een gerealiseerde wens ook dat je je regelmatig volkomen inleeft in de situatie waarin jouw beeld werkelijkheid is geworden.  

Bezieling (zaadcel) en materie (eicel) verenigen zich met elkaar in het wensbeeld, de vrucht van een creatie proces, een aantrekkelijk visioen. Neem dit visioen diep in jezelf op. 

“I had a Dream.” Visualiseer jezelf in de gewenste situatie. (Niet op weg ernaartoe) Je infecteert, inspireert en bevrucht jezelf met een visioen, dat vervolgens als vanzelf richting begint te geven aan je leven. Je bent zwanger van het gevisualiseerde wensbeeld.  

Het ritueel van de visualisatie ervaar ik als een bevruchting. Na de bevruchting ben ik de drager van een pril en in het begin kwetsbaar wensbeeld. Ik ben zwanger van mijn wens. Ik ben wat voorzichtig, met mijn nieuwe toekomst. Is de tijd echter rijp, dan mag een ieder het weten. Ik ben en blijf in blijde verwachting.  

Scroll naar top