Of ben je het verlangen iets te worden?

 kunt elkaar echter ook leren kennen op basis van je wensen, wat zou jij op dit moment het liefste doen, waar zou jij willen wonen, wat verwacht jij van de liefde, wat beweegt je? Je aandacht is nu in de rechterzijde van de creatiespiraal.  

Wat vind je interessanter om te horen; 

Dat wat iemand tot nu toe beleefd heeft? 

Of dat wat iemand wenst te beleven? 

Durf je zelf vrijuit te vertellen wie je geworden bent? 

Durf je openlijk te bekennen wie je echt zou willen zijn? 

Wie houdt er zich schuil? 

Degene die je geworden bent? 

Of degene die je wenst te zijn? 

Waarom doe je dat eigenlijk? 

Wat zou er gebeuren als je je diepste wensen zou bekennen?  

Wensen kun je niet kiezen? 

Wensen kun je niet kiezen 

Wensen kun je onder ogen zien 

Wensen is ja zeggen tegen je roeping 

Wensen kun je wel onderdrukken en misvormen 

Verborgen wensen kun je (her)ontdekken 

Misschien heb je wel veel wensen of hele grote wensen, ongepaste wensen, ongewone wensen of wie denk je dat jij wel niet dat je bent wensen, schaamte verwekkende wensen of juist hele gewone wensen. Hoe het ook zij het zijn jouw wensen.  

Je hebt ze zelf niet gekozen, je komt ze tegen. Ben je er mee bezield of zit je er mee opgezadeld. Geven ze zin en richting aan je bestaan? Is het de stem van God de schepper die jou oproept om aan de slag te gaan, om aan jouw eigen taak te beginnen? Of is het de duivel die je verleidt tot zelfzuchtigheid? 

Ik leerde van mijn vader dat hij verschillende zaken in zijn leven niet deed omdat hij het zelf wilde maar omdat God dat wilde. Dat waren dan altijd de minder leuke dingen. Als klein kind dacht ik dan; “En: als God ons onze wensen nu eens gegeven heeft om ernaar te leven?” Als ik dat tegen hem zei werd hij vreselijk boos.  “Jij doet altijd alleen maar waar je zin in hebt, dat is gemakkelijk.” Zo verweet hij mij dan. Waarop ik antwoordde; “Dat moet je dan eens een paar dagen proberen.” Leven naar je eigen authentieke wensen is helemaal niet gemakkelijk. 

Ik bezie mijn wensen als een geschenk en als een opdracht, waarvan ik de draagwijdte niet kan overzien. Aan wie anders als aan mijn eigen wensen zou ik de besturing van mijn bestaan moeten besteden. 

Scroll naar top