Goede en slechte wensen?

Toch heb ik inmiddels ervaren, dat er zo nu en dan wensen bij mij opkomen die ik zeker niet verkies te realiseren. Als ik mij in een negatieve creatiespiraal bevind, zijn mijn wensen niet constructief maar destructief.  

Wensen die ontstaan uit onvrede over, angst voor of verzet tegen zijn niet scheppend maar bestrijdend. Is de onvrede, de angst en de boosheid getransformeerd in zijn kwaliteit dan manifesteert zich de gezonde authentieke wens.  

Hitler en Mandela twee wereldverbeteraars de ene zonder en de ander met getransformeerde negatieve emoties.  

Getransformeerde ontevredenheid is bewust van idealen,  

Getransformeerde boosheid is gezag uitstralend; 

Getransformeerde angst is behoedzaamheid.  

Hitler, ontevreden, boos en paranoïde. Mandela, bewust van idealen, respect afdwingend en behoedzaam.  

De creatiespiraal is rond, hij begint nergens, ook niet bij wensen en hij houdt ook nergens op. Deze training is echter niet rond en heeft wel een begin, we beginnen bij wensen. Dat veronderstelt dat de voorafgaande stappen op een positieve wijze zijn afgelegd. 

De wensen waar we het in het boek (de creatiespiraal) over hebben zijn die wensen die zijn ontstaan in de ontspannen leegte. De vreedzame leegte die zich manifesteerde nadat wat nu is, van harte werd ontvangen en waarvan de waarde door ons is herkend en erkend. Wensen die in dat klimaat geboren worden zijn mijn onbetwistbare leidraad. Alle overige wensen zal ik ook serieus nemen als is het maar omdat zij me, door ze te volgen, op den duur zullen helpen ontdekken wie ik werkelijk ben.  

Scroll naar top