Natuurlijke schoonheidsmiddeltjes

Smeer enkel dat op je gezicht en lichaam wat je kan eten! Want dan weet je dat het door het lichaam te verteren is. Toen mijn yogaleraar me dat zei, ben ik dat gaan toepassen. Dus bij deze een lijstje van ‘huis-tuin-en keuken’ middeltjes voor jou op een rij:

Gezichtsmasker: Beautymasker van honing, yoghurt en havermout!

heerlijke honing uit Pan’s Kruidbar in Marke

Of je het nu eet of op je huid smeert, het is gewoon super gezond!

Benodigdheden: 1 eetlepel honing, 1 eetlepel yoghurt, 1 eetlepel fijngemalen of grove havermout.

  • Mix het geheel tot een papje en smeer het met je vingers of lepeltje op je gezicht. Vermijd de omgeving van je ogen en je mond.
  • Laat 10 – 15 minuten intrekken (als het jeukt of bij allergische reactie direct afspoelen met water!)
  • Verwijder daarna met lauwwarm water en voel het resultaat!

Tip: voor je ogen kun je schijfjes komkommer gebruiken en op je ogen leggen. Zo rusten ze uit terwijl jij even kan ontspannen.

Mondspoeling: sesamolie is het best bewaarde geheim uit India. Daar spoelen ze ’s ochtends en s ‘ avonds hun mond mee, waarna ze met zout water de mond naspoelen en de tanden poetsen. Zo blijft het tandvlees gezond en vrij van allerlei kwalen.

Huidolie: Deze sesamolie kun je ook op je huid smeren. Dat is zacht voor je gelaat en voedzaam en vrij van chemische producten. Probeer het gerust eens uit op een stukje huid (binnenkant pols bijvoorbeeld). Let op, als je allergieën hebt, dan eerst overleggen met je ouders/arts of zelf goed nadenken aub!

After sun: Wist je dat komkommer en yoghurt ook een gezond alternatief bij zonnebrand is. Zo kun je de huid koelen, bijvoorbeeld op je schouders of rug!

Let op: smeer nooit iets in je ogen, gaten van je neus of oren. Enkel op de huid indien je geen allergie hebt!

Scroll naar top