Hoe gebruik je deze module?

Hoe wil je deze module gebruiken? Denk even na over wat jij wilt bereiken met deze e-learning. Wees eerlijk. Welke motivatie heb jij om deze kennis te willen hebben? Is het in eerste instantie voor jezelf, zet dan een intentie voor jezelf. Een doel of wens geformuleerd alsof het al gerealiseerd is.

Bijvoorbeeld: ‘ Ik heb alle kennis en vaardigheden in me om goed les te geven’. ‘Ik heb een gezonde geest in een gezond lichaam’. ‘Ik ben ontspannen’. ‘Ik heb plezier in mijn leven’. ‘Ik hou van mezelf’.

Deze intentie zal je helpen om door te zetten wanneer je het nodig hebt. Ga nu op ontdekkingsreis doorheen de module. Er staan allerlei praktische tools verborgen achter de vele knopjes. Het is een toolkit, een gereedschapsbox bestaande uit alle zaken die ik zie als basisbehoefte-vervullers.

Oefenen maakt sterk!

Weet dat je het beste eerst de technieken eigen maakt voordat je ze wilt leren aan anderen. Dat is denk ik mijn grootste lering geweest in al mijn opleidingen. Dat wat ik beheers kan ik overdragen. Iedere oefening die ik herhaal en inoefen, kan ik uitleggen. Dat wat ik niet goed kan uitleggen, beheers ik zelf nog niet goed genoeg. Dus oefen, merk het resultaat, de mogelijke weerstand, de spanning of ontspanning die het geeft en leer het dan aan anderen.

Verwonder je net als een kind!

Wees net zo nieuwsgierig en leergierig. Doe net alsof je van Mars komt en zie de zaken dagelijks alsof je ze voor het eerst ziet. In het onderwijs geven we dagelijks een kind opnieuw een kans. Dus telkens weer opnieuw proberen, communiceren, observeren, leren. Doe dat voor jezelf terwijl je alle tools eigen maakt.

Vandaag heb je misschien geen kracht in je armen,  maar morgen lukt de armoefening met chaturanga vanzelf. Of voel de weerzin of zin om te zingen en merk verschil. En die zitmeditatie is vandaag vreselijk door vele gedachten en morgen fantastisch! Echt waar, iedere dag opnieuw hetzelfde herhalen met beginners mind maakt dat je iedere dag iets anders zult waarnemen, of misschien niet…..

Kijk naar de wereld als een kind, vol verwondering en zonder oordeel! Wat zie je als je oordeel loos observeert. Als je weet dat alles komt en gaat, kun jij dan in het hier en nu genieten van dat wat er is? Soms de leuke kanten van het leven en andere keren de moeilijke momenten? 

Kijk een tijdje naar de foto, kijk opnieuw en ontdek iedere keer iets nieuws naast onze prachtige dochter Lana! 

 

Scroll naar top